Ministerul de Interne a anunţat duminică seara primele rezultate parţiale după numărarea a 20 de milioane de voturi din Franţa. Aceste rezultate parţiale o dau pe prima poziţie pe Marine Le Pen cu 24,38% din sufragii, urmată de cele 22,19% de voturi adunate de Emmanuel Macron, scrie BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Totuşi, aceste rezultate parţiale nu au inclus şi voturile din marile oraşe franceze, unde urnele au rămas deschise cu o oră mai mult faţă de majoritatea secţiilor din Franţa.

De asemenea, pe poziţia a treia este conservatorul Francois Filllon cu 19,63%, urmat cu 18,09% de către prezidenţiabilul extremei-stânga Jean-Luc Melenchon.

Primele estimări şi exit-poll-uri îl arătau drept câştigător pe Emmanuel Macron, dar acest lucru este în continuare posibil pentru că autorităţile electorale nu au ajuns la numărarea voturilor din marile oraşe şi zone metropolitane ale Franţei.

Însă, aceste rezultate parţiale îi confirmă pe cei doi prezidenţiabili care vor continua lupta pentru palatul Elysee.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.