Muntenegrenii sunt chemaţi, duminică, la urne pentru alegerile parlamentare, în urma cărora mulţi speră că se va forma un guvern capabil să implementeze reforme economice, să îmbunătăţească infrastructura şi să apropie ţara de aderarea la Uniunea Europeană, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste alegeri parlamentare sunt primele care au loc în Muntenegru de când fostul ministru al economiei Jakov Milatovic a câştigat alegerile prezidenţiale din aprilie.

Secţiile de votare se vor deschide la ora 07:00 şi se vor închide la ora 20:00.

Cincisprezece partide şi alianţe vor concura pentru cele 81 de locuri în Parlament, a anunţat comisia electorală din Muntenegru.

Luna trecută, proiecţiile realizate de Centrul pentru Democraţie şi Drepturile Omului (CEDEM) plasau în frunte partidul de centru-dreapta al lui Jakov Milatovic, Europa Acum, cu 29,1% din voturi, în faţa Partidului Democrat al Socialiştilor din Muntenegru (DPS), cu 24,1%, şi a Frontului Democratic (DF), o alianţă electorală pro-sârbă (13,2%).

Muntenegru, o ţară balcanică cu o populaţie de 620.000 de locuitori, şi-a obţinut independenţa în 2006, când a pus capăt uniunii federale cu Serbia. Membru al NATO din 2017, este candidat la aderarea la Uniunea Europeană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.