Alegătorii sunt chemaţi la urne, duminică, în Turcia, pentru alegerile municipale în care preşedintele Recep Tayyip Erdogan speră ca partidul său să câştige la Istanbul şi Ankara, notează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actualul primar al Istanbulului, Ekrem Imamoglu, a câştigat cu o largă majoritate alegerile municipale din 2019, punând capăt unei domnii de 25 de ani a AKP al lui Recep Tayyip Erdogan asupra oraşului.

De asemenea, AKP a suferit o înfrângere neaşteptată la Ankara, o premieră pentru partidul fondat în 2001 de Recep Tayyip Erdogan.

Votul de duminică ar putea consolida controlul lui Recep Tayyip Erdogan asupra Turciei sau ar putea semnala o schimbare în peisajul politic al ţării.

Secţiile de votare se vor deschide la ora locală 07:00, şi ora României, (04:00 GMT) în estul Turciei şi o oră mai târziu în restul ţării. Ele se vor închide la ora 17:00. Primele rezultate sunt aşteptate la ora 22:00 (19:00 GMT).

Sondajele de opinie arată că alegerile vor fi strânse la Istanbul, unde Ekrem Imamoglu se confruntă cu candidatul AKP, Murat Kurum, fost ministru al Mediului şi Dezvoltării Urbane.

CITEȘTE ȘI ALEGERI LOCALE ÎN TURCIA. Un test pentru Erdogan şi rivalul său Imamoglu. Care este miza şi de ce contează scrutinul pentru liderul turc recent reales

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.