Rezultatele alegerilor legislative din Spania, transmise duminică seara în regim live, arătau, la numărarea a puţin peste 55 la sută din voturi, o diferenţă strânsă între socialişti şi conservatorii din PP, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

PP - care, conform pronosticurilor, va câştiga cele mai multe locuri în aceste alegeri anticipate - ar obţine 130 de mandate în parlamentul cu 350 de locuri. Socialiştii îi urmează foarte îndeaproape, cu 129 de mandate.

Partidul de extremă dreapta Vox are 33 de locuri, în timp ce mişcarea de extremă stânga Sumar are 30.

Aceste rezultate ar sugera că PP şi Vox împreună ar avea 163 de locuri - un rezultat care nu ajunge la cele 176 de locuri necesare pentru o majoritate în parlamentul ţării.

Totuşi, acestea sunt încă rezultate timpurii, aşa că s-ar putea schimba pe măsură ce se numără mai multe voturi, notează The Guardian.



La alegerile anterioare, variaţia pe parcursul numărătorii nu a avut tendinţa de a fi foarte mare, dar ar putea creşte sau scădea cu câteva locuri, ceea ce ar putea duce la schimbări în echilibrul puterii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.