Procesul de vot de la consulatele generale şi de la Ambasada Ungariei în România se desfăşoară normal, fără întreruperi, a declarat pentru agenţia ungară de presă MTI ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Botond Zákonyi, citat de MTI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Până la ora 14.00, ora României, la Ambasada Ungariei de la Bucureşti votaseră 68 de cetăţeni ungari cu reşedinţă în ţara vecină, din cei 94 câţi se înscriseseră pe listă în prealabil. 

La Consulatul General al Ungariei de la Miercurea Ciuc şi-au anunţat intenţia de a vota 1630 de maghiari cu reşedinţa în Ungaria, iar până la ora 13.00, ora României, votaseră 805.

La Consulatul General al Ungariei din Cluj-Napoca s-au înregistrat 858 de persoane, din care până la ora 15, ora României, votaseră 600.

Consulul general al Ungariei la Miercurea Ciuc, László Tóth a declarat că faţă de alegerile parlamentare precedente numărul solicitărilor de buletine de vot a crescut cu 600.

Lajos Mile, consulul general al Ungariei la Cluj-Napoca a afirmat că până la orele amiezii s-au primit la sediul  reprezentanţei mai multe voturi prin corespondenţă decât în 2014.

Cetăţenii ungari care nu se află în ţara natală în momentul alegerilor parlamentare nu pot vota prin corespondenţă. Ei îşi pot exercita dreptul la vot doar personal, la una din consulatele sau ambasadele Ungariei, după o înregistrare prealabilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.