Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, dar şi contracandidatul său, Kemal Kilicdaroglu, le-au transmis mesaje pe Twitter susţinătorilor, după închiderea secţiilor de vot, cerându-le să fie vigilenţi şi să protejeze rezultatul votului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Kemal Kilicdarogul, contracandidatul lui Erdogan, a postat la rândul său un mesaj pe Twitter adresat observatorilor din secţiile de vot, cerând vigilenţă:

„Aş vrea să fac un apel la eroii democraţiei: nu părăsiţi sub nicio formă secţiile de votare până la predarea ultimului proces-verbal semnat de la urna de vot. Manifestarea deplină şi corectă a voinţei naţiunii depinde de determinarea dumneavoastră. Veţi vedea, va merita osteneala”, a spus el.

ŞTIREA INIŢIALĂ:

„Votul s-a desfăşurat în toată ţara noastră într-un mod democratic. Acum, ca întotdeauna, este timpul să protejăm cu fermitate urnele de vot. Continuaţi să protejaţi voinţa naţiunii noastre până când rezultatele vor fi finalizate!” - a îndemnat preşedintele Erdogan, fără a fi clar la ce se referă, în condiţiile în care, potrivit previziunilor, votul este foarte strâns şi există chiar posibilitatea ca liderul de la Ankara, aflat la putere de 20 de ani, să piardă alegerile prezidenţiale încă din primul tur în faţa candidatului de opoziţie Kemal Kilicdaroglu.  

Secţiile de vot s-au închis la ora locală (şi a României) 17.00, iar primele prefigurări ale rezultatelor sunt aşteptate la ora 21.00.

CITEȘTE ȘI ALEGERI ÎN TURCIA. Erdogan sau Kilicdaroglu? Mobilizare puternică a alegătorilor la vot

Recep Erdogan, în vârstă de 69 de ani, care a votat la Istanbul, s-a întors duminică la Ankara, deşi declarase că va urmări rezultatul de la Istanbul, potrivit Reuters. "Ne rugăm lui Dumnezeu pentru un viitor mai bun pentru ţara noastră, pentru naţiune şi pentru democraţia turcă", a spus el în momentul votului.

Kemal Kilicdaroglu, în vârstă de 74 de ani, a votat la Ankara şi a ieşit din secţia de vot în aplauzele mulţimii care îl aştepta. "Ofer cea mai sinceră dragoste şi respect tuturor cetăţenilor mei care merg la urne şi votează. Tuturor ne lipseşte atât de mult democraţia", a declarat el reporterilor.

Votul a fost monitorizat de o misiune a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa, care a declarat că va prezenta luni o declaraţie preliminară cu privire la concluziile sale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.