Partidul apropiat armatei din Thailanda, Palang Pracharat, a câştigat votul popular în cadrul alegerilor parlamentare de duminică, adunând 8,4 milioane de voturi, a anunţat Comisia Electorală joi, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Principalul partid de opoziţie, Pheu Thai, care a fost dat jos de la guvernare printr-o lovitură de stat orchestrată de armată în 2014, a adunat 7,9 milioane de voturi, a informat Krit Urwongse, secretarul general adjunct al Comisiei Electorale.
 
Rezultatele vin după numărarea tuturor buletinelor de vot, însă vor rămâne neoficiale până în 9 mai, când vor fi anunţate rezultatele finale.
 
Comisia nu a anunţat numărul total de locuri alocat fiecărui partid în Camera Reprezentanţilor, care dispune de 500 de locuri.
 
Rezultatele pentru camera inferioară a parlamentului, cele 350 de locuri alese direct, arată că Pheu Thai va avea 137 de locuri faţă de cele 97 ale Palang Pracharat.
 
Celelalte 150 de locuri din Camera Reprezentanţilor sunt alocate după o formulă complexă care implică numărul total de voturi pentru fiecare partid.
 
Totuşi, partidele şi-au calculat numărul de locuri bazându-se pe rezultatele parţiale, iar atât Palang Pracharat, cât şi Pheu Thai au susţinut că au destule pentru a forma viitorul guvern.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.