Fostul preşedinte republican George W. Bush urmează să asiste, la 20 ianuarie, la depunerea jurământului de către Joe Biden, a anunţat purtătorul său de cuvânt, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Preşedintele şi doamna Bush abia aşteaptă să se întoarcă la Capitoliu, la depunerea jurământului preşedintelui Biden şi vicepreşedintei Harris”, a anunţat marţi pe Twitter purtătorul de cuvânt al celui de-al 43-lea preşedinte din istoria Statelor Unite, Freddy Ford.

Aceasta este a opta ceremonie de depunere a jurământului de preşedinte la care va asista cuplul Bush, a precizat Freddy Ford.

”Asistarea la transferul paşnic al puterii este un moment puternic al democraţiei noastre, care nu se demodează niciodată”, a adăugat el, referindu-se abia voalat la Donald Trump, care reduză să-şi recunoască înfrângerea în alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie.

Imediat după anunţarea victoriei lui Joe Biden, la 7 noiembrie, George W. Bush l-a sunat pentru a-l felicita pe democrat.

”În pofida diferenţelor politice, eu ştiu că Joe Biden este un om bun, care a obţinut oportunitatea de ne a conduce şi de a ne unifica ţara”, scria la 8 noiembrie într-un comunicat fostul locatar al Casei Albe în perioada 2001-2009.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.