Alegătorii s-au prezentat duminică la urne în regiunea Galiţia, din nord-vestul Spaniei, într-o cursă strânsă în care sondajele au sugerat că Partidul Popular (PP) conservator ar putea pierde majoritatea absolută pe care o deţine de 15 ani, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

PP a condus regiunea în ultimii 35 de ani, cu excepţia a patru ani, iar liderul său, Alberto Nunez Feijoo, este un fost şef al guvernului regional din Galicia.

Un sondaj publicat pe 11 februarie de 40 dB, pentru ziarul El Pais, a constatat că 46% dintre alegători ar prefera o coaliţie a Blocului Naţionalist Galician (BNG) şi a Partidului Socialist, decât menţinerea puterii PP.

În timp ce se luptă pentru a-şi păstra controlul asupra centrului său de putere, PP se luptă şi cu un conflict intern, după ce Feijoo a părut să susţină o amnistie condiţionată pentru separatiştii catalani - o măsură care a fost promovată de guvernul de coaliţie de stânga al Spaniei şi anterior respinsă de PP.

O posibilitate improbabilă este ca Gonzalo Perez Jacome, primarul din Ourense, să devină lider.

Perez, care s-a îmbrăcat în Power Ranger şi Superman în timpul campaniei, luptă pentru a forţa guvernul regional să-şi ramburseze ”datoria istorică” faţă de oraş.

Rezultatele oficiale sunt aşteptate până la ora locală 23:00. Rezultatele alegătorilor din străinătate, reprezentând 476.000 de emigranţi din Galicia, vor fi numărate până pe 29 februarie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.