Alegătorii din Florida ar putea întâmpina dificultăţi să voteze marţi, în alegerile de la jumătate de mandat, din cauza furtunii tropicale Nicole, care ameninţă o mare parte a acestui stat american din sud-est şi care s-ar putea transforma în uragan, scrie presa americană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernatorul Floridei Ron DeSantis a impus luni, prin decret executiv, starea de urgenţă în 34 de comitate aflate pe eventuala traiectorie a furtunii.

”Cu toate că această furtună nu pare, pentru moment, să devină mai puternică, îi îndemn pe toţi locuitorii Floridei să se pregătească şi să asculte anunţurile oficililor locali însărcinaţi cu gestionarea urgenţelor. Vom continua să supraveghem traiectoria şi forţa acestei furtuni în timp ce se îndreaptă către Florida”, a anunţat Ron DeSantis.

National Hurricane Center (NHC) estimează că unele zone din Florida urmează să fie afectate de inundaţii în zona de coastă, de rafale de vânt violente şi de ploi puternice.

”Nu vă concentraţi asupra traiectoriei exacte a (furtunii tropicale) Nicole, pentru că ne aşteptăm să fie o furtună mare şi periculoasă în nordul părţii centrale”, a anunţat NHC.

Nicole ar urma să fie mai puţin intensă decât Ian, care a afectat aceeaşi zonă în acest an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.