Liberalii de la ALDE au anunţat marţi dimineaţă formarea unei coaliţii pro-europene cu PPE, care îşi propune să reformeze Europa. De asemenea, liderul liberal Guy Verhofstadt a precizat că se va retrage imediat din cursa pentru preşedinţia Parlamentului European pentru a-l susţine pe europarlamentarul italian Antonio Tajani, propus drept candidatul PPE, se arată într-un comunicat de presă transmis de Alianţa Liberal Democraţilor din Europa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Grupul PPE a insistat întotdeauna pe o abordare bazată pe un parteneriat - rămânem dedicaţi acestui principiu şi vom continua să muncim pentru asta. Vrem să acţionăm împreună pentru a aduce o serie de rezultate cetăţenilor europeni şi pentru a garanta stabilitatea Europei. Parteneriatul nostru este bazat pe conţinut şi pe reformarea Europei. Este un pact al rezultatelor”, a declarat liderul PPE, Manfred Weber.

De asemenea, europarlamentarul german a invitat toate formaţiunile pro-europene pentru a se alătura parteneriatului dintre ALDE şi PPE.

Între timp, liderul liberal a explicat că acesta reprezintă doar primul pas în construirea unei coaliţii pro-europene care să reformeze şi să întărească blocul comunitar. Guy Verhofstadt a susţinut că o asemenea coaliţie pro-europeană este absolut necesară într-un peisaj dominat de Donald Trump, Vladimir Putin şi alte obstacole în calea Europei.

”Planul coaliţiei noastre este să ne deschidem către toate grupurile pro-europene. Este o coaliţie a ideilor de a schimba direcţia Uniunii Europene. Acest acord implică o pază de coastă şi o graniţă europeană, un nou guvern pentru zona euro, care să ne scoată din criză, o forţă de apărare europeană care să aducă din nou siguranţa în Europa”, a menţionat Verhofstadt.

De asemenea, coaliţia pro-europeană va examina dacă există nevoia unei unităţi europene de investigaţie şi informaţii pentru a lupta împotriva terorismului.

Candidatul PPE, Antonio Tajani, dispune pe hârtie de cele mai bune şanse să devină viitorul preşedinte al Parlamentului European, întrucât are susţinea celui mai numeros grup din PE.

Antonio Tajani este o imagine oarecum controversată, ca urmare a acuzaţiilor cu privire la rolul jucat în scandalul Dieselgate. De asemenea, acesta este cunoscut pentru poziţia conservatoare cu privire la rolul femeilor în societate şi familie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.