Poliţia din Albania a arestat patru persoane şi a chestionat alte 40 după ce un grup înarmat a furat 2,5 milioane de euro dintr-un avion al Austrian Airlines, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărbaţii înarmaţi au pătruns pe pista aeroportului din Tirana marţi şi au furat banii care urmau să fie transferaţi la o bancă din Viena, a informat poliţia.

Băncile străine care au operaţiuni în Austria îşi trimit valuta către Viena deoarece banca centrală din Albania nu acceptă astfel de depozite.

Bărbaţii au reuşit să ajungă pe pista aeroportului printr-o poartă folosită de pompieri.

Poliţia a informat că trei bărbaţi îmbrăcaţi în uniforme militare au ameninţat angajaţii care se ocupau de bagaje şi apoi au furat banii. Unul dintre atacatori a fost ucis într-un schimb de focuri cu poliţia.

Conform informaţiilor iniţiale, au fost furate 2,5 milioane de euro însă presa locală susţine că ar putea fi vorba de o sumă de cinci ori mai mare.

Tanja Gruber, purtătoarea de cuvânt a Austrian Airlines, a declarat că banii erau transportaţi în avion când a avut loc jaful.

„Tocmai avusese loc îmbarcarea. Membrii echipajului şi pasagerii nu au fost în pericol”, a precizat ea.

Decolarea avionului a fost amânată cu trei ore.

Ca măsură de siguranţă, nu vor mai exista transferuri de bani între Tirana şi Viena, a informat Gruber.

În ultimii trei ani, au mai avut loc cel puţin două astfel de jafuri la aeroport.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.