Fostul premier şi preşedinte albanez Sali Berisha a declarat, vineri, că i s-a interzis intrarea în Regatul Unit pentru implicarea sa în crima organizată şi corupţie, acuzaţii pe care le-a negat, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Joi, Ambasada Marii Britanii la Tirana a postat pe Twitter că "în această săptămână Regatul Unit a luat măsuri împotriva mai multor albanezi cu legături cu criminalitatea şi corupţia", fără a-i numi.

Primul preşedinte ales democratic din Albania după căderea comunismului şi actualul lider al principalului partid de opoziţie, Sali Berisha, în vârstă de 77 de ani, a declarat că se află pe lista persoanelor cu interdicţie de a intra în Marea Britanie. "Am fost informat printr-o scrisoare că ministrul de interne a decis să-mi interzică intrarea în Regatul Unit”, a spus el, subliniind că documentul îl leagă de "crima organizată şi grupuri criminale", acuzaţie pe care a descris-o drept "calomnie”.

El şi-a acuzat principalul adversar politic, premierul albanez Edi Rama, precum şi pe miliardarul american George Soros, că se află în spatele acuzaţiilor împotriva lui. Anul trecut i s-a interzis deja intrarea în Statele Unite pentru "acte corupte în timp ce era prim-ministru”.

De profesie cardiolog, a înfiinţat Partidul Democrat (centru dreapta) în 1990 şi doi ani mai târziu a fost ales primul preşedinte necomunist al naţiunii balcanice, funcţie pe care a deţinut-o până în 1997. În 2005, partidul lui Berisha a câştigat alegerile legislative. A rămas prim-ministru până în 2013.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.