Al Jazeera Media Network a emis vineri o declaraţie în care condamnă atacul aerian care a dus la moartea cameramanului său Samer Abu Daqqa şi la rănirea şefului biroului său din Gaza, Wael Al-Dahdouh, în Khan Younis, conform CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Reţeaua trage Israelul la răspundere pentru că a vizat şi ucis în mod sistematic jurnaliştii Al Jazeera şi familiile acestora”, se arată în comunicat.

CNN nu a putut verifica în mod independent acuzaţiile. CNN a contactat armata israeliană pentru comentarii, dar nu a primit un răspuns.

Potrivit datelor Comitetului pentru Protecţia Jurnaliştilor (CPJ), Daqqa este primul jurnalist Al Jazeera care a fost ucis în recentul conflict Israel-Hamas din 7 octombrie.

Alţi patru jurnalişti Al Jazeera au fost răniţi, spune CPJ, inclusiv trei în sudul Libanului şi Dahdouh, care şi-a pierdut şi soţia, fiica, fiul şi nepotul într-un atac israelian care a vizat Khan Younis la sfârşitul lunii octombrie.

Al Jazeera a transmis condoleanţe familiei lui Daqqa din Gaza şi Belgia în declaraţia sa, cerând tragerea la răspundere a celor vinovaţi.

„Al Jazeera cere comunităţii internaţionale, organizaţiilor pentru libertatea presei şi Curţii Penale Internaţionale să ia măsuri imediate pentru a trage la răspundere guvernul şi armata israeliană pentru acest masacru şi crime împotriva umanităţii”, se mai arată în declaraţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.