Al doilea spital ca mărime din Fâşia Gaza a fost scos ”complet din funcţiune”, a declarat duminică un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii din Gaza, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Există în prezent doar patru angajaţi medicali care îngrijesc pacienţi” în spitalul Nasser din oraşul Khan Younis, din sud, a declarat Ashraf al-Qidra pentru Reuters.

Potrivit acestuia, ”complexul medical Nasser este coloana vertebrală a asistenţei medicale din sudul Fâşiei Gaza. Încetarea funcţionării acestuia este o condamnare la moarte pentru sute de mii de palestinieni strămutaţi în Khan Younis şi Rafah”, a spus el.

Qidra a arătat că lipsa combustibilului şi luptele din jurul unităţii medicale au scos-o din funcţiune.

Nasser era cel mai mare spital funcţional din Gaza până duminică şi a fost asediat săptămâna aceasta în războiul Israelului cu gruparea militantă palestiniană Hamas.

Forţele israeliene au efectuat un raid în spital, joi, în căutarea de luptători ai Hamas.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.