Ahmad Khan Rahimi, bărbatul care a detonat bombe artizanale în New York şi New Jersey în 2016, a fost condamnat la închisoare pe viaţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărbatul a rănit 30 de persoane atunci când a detonat o bombă în Manhattan.

Cetăţeanul american născut în Afghanistan, care a fost capturat de poliţie după un schimb de focuri, a declarat că „nu urăşte pe nimeni”.

Conform procurorilor federali, bărbatul în vârstă de 30 de ani nu a arătat că ar regreta fapta şi a încercat să radicalizeze şi alte persoane în închisoare.

Rahimi a fost găsit vinovat în octombrie 2017 de toate cele opt capete de acuzare, inclusiv folosirea unei arme de distrugere în masă şi plasarea unei bombe într-uni spaţiu public.

Guvernatorul New York-ului, Andrew Cuomo, a declarat că „s-a făcut dreptate”.

„Sentinţa nu va alina durerea pe care o resimt cetăţenii din New York în urma acestor acţiuni oribile, dar va transmite un mesaj puternic că nu îi vom tolera pe cei care vor să împrăştie frică, ură şi violenţă”, a spus el.

În dimineaţa zilei de 17 septembrie 2016, Rahimi a plecat de acasă cu mai multe bombe artizanale.

Prima locaţie pe care a ales-o a fost în apropierea unei curse caritabile pentru Marina americană, în New Jersey. În urma unei modificări a programului cursei, nicio persoană nu a fost rănită atunci când bomba a fost detonată. Rahimi a plasat apoi două bombe în cartierul Chelsea din New York, dar una dintre ele nu a mai explodat.

Alte dispozitive au fost lăsate într-un rucsac aruncat într-un coş de gunoi la o staţie de metrou din New Jersey la o zi distanţă faţă de atac. Amprentele şi ADN-ul lui Rahimi au fost găsite pe ambele bombe din New York.

Rahimi a fost arestat la două zile după ce au avut loc atacurile, în urma unui schimb de focuri cu poliţiştii.

Procurorii au declarat că Rahimi a început să urmărească propaganda teroristă în 2012 şi că a încercat să influenţeze şi ceilalţi deţinuţi de când a ajuns în închisoare, arătându-le discursuri ale foştilor lideri ai al-Qaeda Anwar al-Awlaki şi Osama bin Laden.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.