Agenţiile britanice de sănătate au obţinut finanţare pentru a dezvolta o abordare standardizată în vederea testării performanţei vaccinurilor utilizate sau în curs de dezvoltare împotriva variolei maimuţei, la câteva zile după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii a catalogat focarul în creştere drept o urgenţă globală, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În afară de taxele de administrare, aceste instrumente vor fi puse la dispoziţie gratuit comunităţii ştiinţifice globale, deschizând calea pentru o evaluare comună standardizată între ţări care documentează performanţa vaccinului împotriva variolei maimuţei, potrivit CEPI.

Coaliţia pentru inovaţii în pregătirea în vederea epidemiilor (CEPI) a anunţat, miercuri, că va finanţa cu până la 375.000 de dolari Agenţia britanică a medicamentului (MHRA) şi Agenţia pentru Siguranţa Sănătăţii din Marea Britanie (UKHSA) pentru a dezvolta instrumente standard cu scopul de a a evalua puterea şi durata răspunsurilor imune generate de vaccinurile actuale şi pentru a detecta nivelurile de anticorpi împotriva variolei maimuţei.

În multe ţări, oficialii din domeniul sănătăţii au oferit vaccinuri în cazul persoanelor cu risc ridicat şi celor care au fost recent în contact strâns cu o persoană infectată.

Până în acest an, boala virală s-a răspândit rar în afara Africii, unde este endemică.

Primele cazuri consemnate în Marea Britanie la începutul lunii mai au semnalat că focarul s-a mutat în Europa. Până în prezent, au existat peste 16.000 de cazuri confirmate de variola maimuţei în peste 75 de ţări.

Compania daneză Bavarian Nordic a dezvoltat principalul vaccin folosit pentru a încerca să stopeze focarul, în timp ce un vaccin mai vechi, fabricat în prezent de Emergent Biosolutions, a înregistrat o utilizare limitată din cauza unei avertismente severe privind efectele secundare.

Moderna a dezvăluit recent că are un vaccin împotriva variolei maimuţei în stadii incipiente de dezvoltare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.