Agenţia Amaq a publicat miercuri un videoclip în care apar cei doi jihadişti implicaţi în atacul de la biserica catolică din localitatea franceză Saint-Etienne-du-Rouvray, situată în apropiere de Rouen, care jură fidelitate grupării teroriste Stat Islamic. Presa franceză i-a identificat pe cei doi atacatori drept Adel Kermiche şi Abdel Malik P, doi tineri în vârstă de 19 ani, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Videoclipul a fost publicat la doar o zi după atacul care a ridicat întrebări serioase despre securitatea lăcaşurilor de cult franceze, în faţa ameninţării teroriste. 

În filmare apar doi bărbaţi, care sunt prezentaţi drept jihadiştii ce au ucis un preot catolic în biserica din Saint-Etienne-du-Rouvray, însă identitatea acestora nu a fost confirmată de o sursă credibilă. Cei doi militanţi jură fidelitate grupării Stat Islamic.

Kermiche şi Malik P l-au forţat pe preotul catolic octogenar să îngenuncheze, înainte de a-l înjunghia mortal în timp ce strigau rugăciuni în arabă în faţa altarului.

Unul dintre martori a descris cum atacatorii au introdus cuţitul în gâtul preotului Jacques Hamel, iar acesta a căzut la pământ. Ulterior, cei doi militanţi au încercat să evadeze din biserică, folosindu-le pe femei drept scuturi umane, însă au fost neutralizaţi de forţele de intervenţie franceze.

Preşedintele Francois Hollande a declarat că în spatele atacului s-ar afla gruparea Stat Islamic. De asemenea, jihadiştii ISIS au revendicat la scurt timp atentatul terorist.

Al doilea terorist implicat în atacul de la biserică a fost identificat drept Abdel Malik P, un alt terorist născut pe teritoriul francez, care locuia în localitatea Aix-lex-Bains din Alpi.

Complicele său, Adel Kermiche, aştepta punerea sub acuzare pentru terorism şi era eliberat pe cauţiune, purtând o brăţară de securitate în timpul atacului, care a fost dezactivată în primele ore ale dimineţii. Adolescentul, în vârstă de 19 ani, era monitorizat de autorităţi după ce a încercat în două rânduri să se alăture jihadiştilor Statului Islamic din Siria şi a stat aproape un an de zile în spatele gratiilor

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.