Agenţia spaţială a Japoniei a fost ţinta unui atac cibernetic, dar informaţiile accesate de hackeri nu au inclus nimic important pentru operaţiunile cu rachete şi sateliţi, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"A existat o posibilitate de acces neautorizat prin exploatarea vulnerabilităţii echipamentelor de reţea", a declarat purtătorul de cuvânt al Agenţiei japoneze de explorare aerospaţială (JAXA), refuzând să ofere detalii precum momentul în care a avut loc atacul.

Agenţia spaţială a aflat de atacul cibernetic după ce a primit informaţii de la o organizaţie externă şi a efectuat o anchetă internă, a precizat purtătorul de cuvânt, refuzând să identifice numele organizaţiei.

Investigaţia este în curs de desfăşurare, a precizat purtătorul de cuvânt.

Presa japoneză a relatat, miercuri, că atacul cibernetic a avut loc în timpul verii, iar poliţia a luat cunoştinţă de atac şi a notificat JAXA în această toamnă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.