Agenţia Bundesnetzagentur le-a recomandat părinţilor germani să distrugă imediat păpuşa vorbăreaţă Cayla, întrucât tehnologia inteligentă a acestei jucării poate dezvălui date persoanele despre proprietari şi este extrem vulnerabilă la atacuri cibernetice. Experţii susţin că hackerii pot utiliza dispozitivele de tip bluetooth nesecurizate din această păpuşă vorbăreaţă pentru a asculta şi chiar transmite mesaje copiilor, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania Vivid Toy, care se ocupă cu distribuirea jucăriei în magazinele germane, a comentat anterior că incidentele de hacking au fost unele izolate şi executate de către specialişti. De asemenea, compania a anunţat că va încerca să folosească informaţiile colectate pentru a îmbunătăţi aplicaţia folosită pentru păpuşa vorbăreaţă Cayla.

Însă, experţii susţin că problema nu a fost soluţionată până în acest moment şi recomandă distrugerea păpuşilor.

Păpuşa Cayla poate răspude la întrebările adresate de copii prin accesarea unei baze de date online. În acest sens, dacă un copil întreabă ”cum se cheamă un pui de cal”, păpuşa poate să răspundă ”se numeşte un mânz”.

Primele vulnerabilităţi cu privire la păpuşă au fost descoperite în ianuarie 2015.

De asemenea, mai multe plângeri au fost înregistrate de către asociaţiile de protecţie a consumatorilor din UE şi Statele Unite.

”Sunt îngrijorată cu privire la impactul pe care ar putea să-l aibă aceste păpuşi asupra intimităţii şi siguranţei copiilor”, a declarat comisarul european pentru Justiţie, Consumatori şi Egalitate între Sexe, Vera Jourova.

Comisia Europeană a lansat o anchetă, pentru a determina dacă aceste păpuşi inteligente încalcă legislaţia europeană de protecţie a datelor.

Legislaţia germană interzice vânzarea sau deţinerea unui dispozitiv de supraveghere, iar încălcarea legii se pedepseşte cu până la doi ani în spatele gratiilor.

De asemenea, experţii au dovedit că hackerii pot accesa de la distanţă aceste păpuşi prin aplicaţia ”Prietena mea Cayla”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.