Agenţi din cadrul serviciilor belaruse de securitate KGB s-ar fi aflat la bordul avionului aparţinând Ryanair deturnat de către autorităţile belaruse, care l-au arestat pe opozantul Roma Protasevici, aflat la bord, acuză luni CEO-ul companiei irlandeze low-cost Michael O'Leary, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La fel ca Guvernul irlandez, Michael O'Leary a denunţat un act de ”piraterie” al Belarusului.

”Se pare că intenţia autorităţilor era de a scoate un jurnalist şipersoane care călătorea împreună cu el”,a declarat el la postul irlandez de radio Newstalk.

”Noi credem că agenţi KGB au fost de aemenea debarcaţi pe aeroport”, a acuzat el.

Michael O'Leary evocî un incident ”foarte îngrozitor” pentru pasageri şi echipaj.

”Cred că este prima oară când se întâmplă aşa ceva unei companii aeriene europene”, apreciază el.

Roman Protasevici, în vârstă de 26 de ani, un fost redactor-şef al influentei publicaţii a opoziţiei Nexta, a fost arestat duminică după-amiaza în urma unei aterizări de urgenţă pe aeroportuldin Minsk a avionului Ryanair, în urma unei alerte cu bombă.

Aeronava, care asigura o legătură din Grecia şi Lituania - două state membre ale Uniunii Europene (UE) - şi-a continuat zborul duminică seara, fără Protasevici.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.