Un violator şi ucigaş care a evadat dintr-o închisoare din Africa de Sud după ce şi-a înscenat propria moarte a fost arestat în Tanzania, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Thabo Bester a fost în libertate timp de un an după ce s-a crezut că a murit dându-şi foc în celula sa de închisoare.

Luna trecută a fost lansată o nouă căutare, după ce o nouă anchetă post-mortem a dezvăluit că de fapt acela nu era cadavrul lui.

Bester a fost prins vineri împreună cu iubita sa şi un al treilea suspect şi va fi extrădat în Africa de Sud.

Potrivit poliţiei, cei trei ar fi intenţionat să fugă în Kenya vecină.

Bester este cunoscut drept „violatorul de pe Facebook” pentru că folosea site-ul de socializare pentru a-şi atrage victimele.

El a fost condamnat în 2012 pentru violarea şi uciderea iubitei sale, modelul Nomfundo Tyhulu. Cu un an mai devreme, el a fost găsit vinovat de violarea şi jefuirea altor două femei.

În mai, s-a anunţat că a fost găsit mort în celula sa după ce şi-ar fi dat foc la Centrul Correcţional Mangaung din oraşul Bloemfontein.

Cu toate acestea, presa locală a început să ridice îndoieli cu privire la moartea lui Bester la sfârşitul anului trecut.

În martie, poliţia a deschis o nouă anchetă pentru crimă, după ce testele suplimentare au dezvăluit că decedatul nu era Bester - şi că persoana neidentificată a murit în urma unei traume contondente la cap.

Angajaţii companiei de securitate britanică G4S, care conducea închisoarea în care era deţinut, au fost acuzaţi că l-au ajutat să fugă, iar trei persoane au fost disponibilizate în legătură cu incidentul.

La începutul acestei săptămâni, reprezentanţii organizaţiei nu au participat la o şedinţă în parlament despre evadarea lui Bester.

Bester ar fi fost văzut de mai multe ori în ultimul an, existând informaţii că el făcea la cumpărături într-o suburbie bogată din Johannesburg şi locuia într-o vilă închiriată acolo.

Evadarea lui Bester a stârnit indignare în Africa de Sud, care are una dintre cele mai mari rate de agresiune sexuală din lume.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.