Autorităţile bavareze au confirmat că tânărul sirian, în vârstă de 27 de ani, care s-a detonat duminică noapte într-un bar din Ansbach avea probleme psihice şi a fost internat anterior într-o clinică pentru boli mentale, după ce a încercat în două rânduri să se sinucidă, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din păcate, acesta este un nou atac teribil care va creşte anxietatea oamenilor”, a declarat ministrul bavarez de Interne, Joachim Herrmann.

Acesta a precizat că anchetatorii nu au exclus însă posibilitatea unui atac islamist.

Atacatorul, al cărui nume nu a fost dat publicităţii, era un migrant sirian în vârstă de 27 de ani care a ajuns pe teritoriul german în urmă cu doi ani şi a cărui solicitare de azil a fost respinsă în urmă cu un an. Acesta urma să se detoneze la festivalul de muzică din Ansbach, însă a fost întors din drum pentru că nu avea bilet.

Potrivit informaţiilor, sirianul fusese diagnosticat cu probleme psihice şi a încercat anterior să se sinucidă. De asemenea, el a fost internat într-o clinică pentru tulburări psihice.

Tânărul sirian şi-a pierdut viaţa în explozie, în vreme ce alte 12 persoane au fost rănite, dintre care trei sunt în stare gravă.

La Ansbach, autorităţile au anunţat că au fost alertate cu privire la explozia dintr-un bar din centrul oraşului duminică, după ora locală 22.00 (23.00, ora României), când avea loc un concert la care erau prezente aproximativ 2.500 de persoane.

Piaţa din centrul oraşului a fost înţesată de vehicule de urgenţă, iar o casă din oraş a fost folosită ca centru pentru operaţiuni. Întregul oraş a fost blocat de forţele de securitate, iar ambulanţele s-au adunat în apropiere de castelul din Ansbach, în timp ce un elicopter dotat cu un proiector puternic a survolat oraşul. Aproximativ 200 de poliţişti s-au aflat la faţa locului, alături de aproximativ 350 de membri ai serviciilor de salvare.

La Ansbach, oraş cu o populaţie de 40.000 de locuitori, situat în apropiere de Nurnberg,  se află o bază a Armatei americane (US Army) şi a celei de a 12-a Brigăzi Forţelor aeriene de luptă.

Acesta este al patrulea incident violent care a zguduit statul bavarez în ultima săptămână, după ce un adolescent germano-iranian, în vârstă de 18 ani, a împuşcat mortal, vineri, nouă persoane în centrul comercial Olympia Einkaufszentrum din Munchen.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.