Autorităţile afgane au anunţat că cel puţin două persoane şi-au pierdut viaţa, în urma atacului lansat de jihadiştii Statului Islamic asupra ambasadei irakiene de la Kabul. Însă, alte instituţii afgane au transmis informaţii contradictorii cu privire la bilanţul atacului terorist revendicat de ISIS, relatează DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În acest sens, un purtător de cuvânt al ministerului Sănătăţii a susţinut că patru persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte şase au fost rănite şi internate în mai multe spitale din Kabul.

Ministerul de Interne a susţinut că este vorba de două persoane decedate, un civil şi o angajată a ambasadei Irakului.

De asemenea, alţi trei poliţişti afgani ar fi fost răniţi în atac, potrivit datelor prezentate de ministerul de Interne al Afganistanului.

Date contradictorii există şi cu privire la numărul de atacatori, iar reprezentanţii ministerului de Interne nu s-au putut hotărî dacă este vorba de doi sau patru atacatori ai Statului Islamic.

O altă declaraţie arată că niciun angajat al ambasadei irakiene nu a fost rănit în urma atacului, dar printre victime s-ar număra şi o angajată a misiunii diplomatice, potrivit ministerului de Interne de la Kabul.

Forţele de securitate au reuşit să pună capăt atacului la patru ore după ce primul atacator sinucigaş şi-a detonat centura cu explozibili în poarta ambasadei Irakului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.