Un adolescent american a fost condamnat, vineri, la închisoare pe viaţă pentru că, în 2021, a ucis patru elevi de la liceul său cu un pistol pe care i l-au dat părinţii săi, în statul Michigan, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ethan Crumbley, în vârstă de 15 ani în momentul atacului, a fost judecat ca adult şi condamnat la închisoare pe viaţă fără posibilitatea de eliberare anticipată de către un tribunal din comitatul Oakland.

Adolescentul, acum în vârstă de 17 ani, purtând o salopetă portocalie de închisoare şi ochelari negri, a declarat juriului, înainte de verdict, că a fost "o persoană foarte rea". El a pledat vinovat în octombrie 2022 pentru că a luat pistolul Sig Sauer de 9 mm oferit de părinţii săi ca un cadou de Crăciun anticipat la liceul său din Oxford, cu 50 de gloanţe în rucsac, şi a tras asupra elevilor. Ethan Crumbley a ucis două fete şi doi băieţi cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani şi a rănit alţi şase elevi şi un profesor.

Părinţii lui au fost acuzaţi de omor prin imprudenţă, pe motiv că au fost neglijenţi şi au ignorat semnele de avertizare că era pe cale să acţioneze. În ciuda faptului că au fost chemaţi de profesori, care i-au informat despre faptul că fiul lor a căutat muniţie pe internet, aceştia nu au reacţionat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.