Un adolescent în vârstă de 16 ani a fost arestat la Marignier, în Haute-Savoie est), suspectat de pregătirea unei acţiuni jihadiste în timpul Jocurilor Olimpice (JO) la La Défense, în Hauts-de-Seine, potrivit Parchetului Naţional Antiterorist (PNAT), relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parchetul a deschis o anchetă cu privire la ”asociere de răufăcători teroristă criminală”.

Adolescentul a fost plasat în arest peventiv de către poliţişti din cadrul Direcţiei Generale a Securoităţii Interne (DGSI).

El a fost descoperit în urma unei semnalări la parchetul local cu privire la afirmaţii îngrijorătoare publicate pe un canal al mesageriei securizate Telegram.

Minorul spunea că vrea să-şi procure material pentru a confecţiona o centură explozivă, ”pentru a muri ca martir în numele califatului islamic”, potrivit unei surse din poliţie.

JURĂMÂNT DE CREDINŢĂ FAŢĂ DE SI

Băiatul a fost arestat de către Poliţia Judiciară la domiciliul părinţilor.

În cadrul unei percheziţii, anchetatori au găsit documente manuscrise, inclusiv un jurământ de credinţă faţă de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI).

Telefonul mobil al suspectului a fost confiscat.

La audiere, adolescentul a recunoscut că vrea să comită un atentat în timpul Jocurilor Olimpice ”cu o puşcă sau cu o centură explozivă”.

Potrivit unei surse din cadrul poliţiei, minorul - de naţionalitate franceză - ”era urmărit cu privire la radicalizare”.

Investigaţiile au fost încrediţkate DGSI.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.