Administraţia preşedintelui american Donald Trump a anunţat luni o reglementare care va limita imigraţia legală prin refuzarea acordării de vize şi rezidenţă permanentă pentru sute de mii de oameni, pe motiv că sunt prea săraci, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Regula promovată de consilierul pentru imigraţie Stephen Miller, aşteptată de mult timp, va intra în vigoare pe 15 octombrie şi va respinge cererile pentru vize temporare şi permanente dacă solicitanţii nu vor îndeplini standardele referitoare la venituri, precum şi cele pentru asistenţă publică cum ar fi asistenţă socială, bonuri de masă, locuinţe sociale sau asistenţă medicală.

Imediat după anunţarea regulii, Centrul Naţional pentru Legislaţia referitoare la Imigraţie a anunţat că va intenta un proces pentru a bloca intrarea în vigoare a acesteia. Directorul general al grupului a anunţat că regula este motivată rasial.

Reforma face parte din eforturile lui Trump de a reduce imigraţia legală şi ilegală, o problemă considerată majoră de către preşedinte.

Regula, care include 837 de pagini, ar putea fi cea mai drastică dintre toate politicile administraţiei Trump referitoare la sistemul imigraţiei legale, potrivit experţilor. Susţinătorii imigraţiei au criticat planul, ca fiind un efort pentru a reduce imigraţia legală fără să îl treacă prin Congres pentru modificarea legislaţiei americane.

Noua regulă derivă din Legea imigraţiei din 1882, care permite guvernului SUA să respingă o viză oricui poate deveni ”o cheltuială publică”.

Majoritatea imigranţilor nu au dreptul la programele importante de sprijin până când nu obţin cartea verde, care le conferă dreptul de rezidenţă permanentă, Cu toate acestea, noua regulă anunţată în Registrul Federal de către Departamentul pentru Securitate Internă extinde definiţia de cheltuială publică şi  va descalifica mai mulţi oameni.

Noua regulă defineşte drept cheltuială publică un imigrant care primeşte unul sau mai multe beneficii publice timp de peste 12 luni, într-o perioadă de 36 de luni. Dacă pe parcursul unei luni o persoană va primi două beneficii, acestea vor echivala cu două luni de beneficii. Ajutoarele sociale vor fi definite ca ajutoare în numerar şi vor include programul de asistenţă pentru nutriţie, majoritatea formelor de asistenţă medicală şi o serie de programe pentru locuinţe sociale.

Reglementările vor exclude beneficiile destinate persoanelor din forţele armate americane, precum şi cele destinate soţiilor şi copiilor lor. Acestea nu vor avea impact în cazul programelor de imigraţie în scop umanitar, pentru refugiaţi şi persoane care solicită azil.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.