Activistul din Hong Kong în favoarea democraţiei Joshua Wong se afla luni în drum spre Germania, la o zi după ce a fost arestat pentru o scurtă perioadă de timp, a confirmat partidul său, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Faţa ”Mişcării umbrelelor” din 2014, Wong, în vârstă de 22 de ani, a fost arestat la sfârşitul lui august în acelaşi timp cu alte figuri ale contestării de la Hong Kong. Inculpat de ”incitare la participare la o adunare interzisă”, el a fost eliberat rapid pe cauţiune.

Duminică, Wong a anunţat că a fost arestat pe aeroportul din Hong Kong după ce s-a întors din Taiwan, din cauză că a încălcat condiţiile eliberării sale pe cauţiune.

El încerca să se ducă în Germania, prevăzând apoi să se ducă în Statele Unite.

Activistul a fost eliberat luni de justiţie, care a stabilit că această arestare a fost o eroare de procedură şi că eliberarea sa pe cauţiune îi permite să călătorească în străinătate, potrivit postului din Hong Kong RTHK.

"Joshua Wong este în drum spre Germania şi va fi autorizat să se ducă în Statele Unite, aşa cum a prevăzut”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Demosisto - partidul al cărui cofondator este -, precizând că activistul se va afla în străinătate până la sfârşitul lui septembrie.

El a fost condamnat în ianuarie 2018 la închisoare din cauza rolului pe care l-a jucat în ”Mişcarea umbrelelor”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.