Activiştii irakieni au anunţat sâmbătă după-amiază că până la 1.000 de civili primesc tratament pentru probleme respiratorii la sud de bastionul jihadist Mosul, după ce un centru de exploatarea pentru sulf a fost incendiat de militanţii Statului Islamic, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Niciun deces nu a fost înregistrat până în acest moment.

Un centru de exploatarea pentru sulf a luat foc la începutul săptămânii, în timp ce forţele irakiene îi îndepărtau pe militanţii ISIS din zona Mishraq, situată în apropiere de Mosul.

Armata americană a precizat că jihadiştii au incendiat în mod intenţionat centrul de prelucrare al sulfului, într-o încercare de a-i încetini pe soldaţii irakieni şi pe kurzii peshmerga.

Circa 30.000 de militari ai forţelor guvernamentale irakiene, kurzi peshmerga şi combatanţi sunniţi iau parte la ampla operaţiune militară împotriva jihadiştilor Statului Islamic.

Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi a avertizat că până la 100.000 de civili irakieni ar putea să invadeze în următoarele săptămâni frontierele siriene şi turce, tocmai pentru a scăpa din calea ofensivei.

”Reprezentanţii UNHCR sunt extrem de îngrijoraţi cu privire la evenimentele din Mosul. Până la 100.000 de civili ar putea să fugă în Siria şi Turcia. Am lansat planuri de pregătire pe teritoriul sirian, pentru acomodarea a până la 90.000 de refugiaţi de război”, a declarat Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi, Filippo Grandi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.