Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a aterizat joi dimineaţă la Paris, unde urmează să participe la festivităţile dedicate Zilei Naţionale a Franţei, alături de Emmanuel Macron. Însă, activiştii pentru mediu au promis că vor protesta faţă de politicile preşedintelui american în piaţa Republicii din Paris, transmite Sky News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În acest sens, activiştii se vor aduna înainte de marele eveniment de vineri, la care vor participa Donald Trump şi Emmanuel Macron.

Cei doi lideri vor privi parada de pe Champs-Elysees, care marchează o sută de ani de la intrarea americanilor în Primul Război Mondial alături de Franţa, iar Macron l-a invitat la festivităţi pe Trump tocmai pentru a onora cooperarea istorică dintre Paris şi Washington.

Însă, există îngrijorări că vizita miliardarului american ar putea să fie pusă într-o lumină proastă de oamenii care vor demonstra împotriva politicilor acestuia vizavi de încălzirea globală şi imigraţie, precum şi împotriva reformei pieţei muncii promisă de Macron.

Grupul ”Paris împotriva lui Trump” a transmis pe reţelele sociale că preşedintele american nu este binevenit, iar măsurile de securitate vor fi suplimentate din cauza atentatelor teroriste, care au lovit în ultimii ani Franţa.

Mulţi au fost surprinşi de invitaţia preşedintelui Macron, care i s-a opus public miliardarului american după retragerea Statelor Unite din Acordul Climatic de la Paris.

De asemenea, cei doi lideri au strâns mâna într-un mod extrem de ciudat şi controversat în timpul summitului NATO de la Bruxelles.

Mişcarea preşedintelui francez este considerată un efort pentru a sprijini relaţiile dintre cei doi aliaţi, în ciuda diferenţelor personale dintre Macron şi Trump.

Ziua Naţională marchează şi un an de la moartea a 86 de persoane în atentatul terorist de la Nisa.

Preşedintele Macron va pleca spre Nisa după festivităţile de la Paris.

Donald Trump va fi primul preşedinte american care participă la parada de Ziua Naţională a Franţei după 1989, atunci când George Bush a mers alături de Margaret Thatcher şi Halmut Kohl la aniversarea a 200 de ani de la căderea Bastiliei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.