Câteva mii de persoane au ignorat interdicţia poliţiei sâmbătă şi s-au adunat într-o zonă rurală a Hong Kong-ului, unde mai multe persoane au atacat protestatarii la o staţie de metrou weekendul trecut, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Poliţia, criticată dur pentru faptul că nu a putut proteja publicul de atacul mai multor persoane suspectate că fac parte din bande criminale denumite „triade”, a refuzat să aprobe marşul din cauza unor îngrijorări privind siguranţa.
 
Însă activiştii au insistat că vor mărşălui iar la ora locală 15:30 se adunaseră câteva mii de persoane, în ciuda căldurii, mulţi scandând sloganuri anti-poliţie precum „poliţia neagră” şi „ştii legea, încalcă legea”.
 
Rezidenţii au descris o prezenţă intensificată a poliţiei sâmbătă dimineaţa. 
 
Valul contestării care continuă de la 9 iunie în acest centru financiar internaţional a luat o nouă întorsătură duminică, când bande de bărbaţi înarmaţi cu bastoane, tije metalice şi bâte de baseball - majoritatea purtând tricouri albe - au bătut manifestanţi antiguvernamentali care se întorceau acasă de la o nouă manifestaţie-monstru.
 
În imagini cu atacuri comise la Yuen Long, în nordul Hong Kongului, şi difuzate în direct pe Facebook, oameni urlau în timp ce agresori băteau manifestanţi şi jurnalişti atât într-o staţie de metrou, cât şi în rame. Pe jos se pot observa bălţi de sânge.
Potrivit unor autorităţi spitaliceşti, 45 de persoane au fost rănite în aceste atacuri.
 
Numeroase voci critică poliţia fostei colonii britanice, revenite în 1997 sub tutela chineză, acuzând forţele de ordine de faptul că au venit la faţa locului după mai bine de o oră, în pofida unor apeluri la ajutor repetate din partea persoanelor atacate.
 
Poliţia este denunţată, de asemenea, din cauză că nu a operat vreo arestare, în timp ce agresorii au rămas pe străzi în jurul staţiei de metrou Yuen Long până luni dimineaţa.
 
Imagini au surprins de asemenea bărbaţi care poartă tricouri albe în timp ce părăsesc locul cu vehicule cu numere de înmatriculare chineze.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.