Activişti pentru mediu au pulverizat duminică vopsea portocalie şi galbenă pe coloanele porţii Brandenburg din Berlin, pentru a-şi impune cererile de oprire a utilizării combustibililor fosili până în 2030, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Membrii aşa-numitei ’Last Generation’ au pulverizat coloanele din partea de est a Porţii Brandenburg cu vopsea portocalie de la stingătoarele de incendiu, în cursul dimineţii”, a declarat poliţia din Berlin pe platoforma X, cunoscut anterior ca Twitter.

Acesta a adăugat că ofiţerii de poliţie au observat că un lift hidraulic este operat la poartă şi i-au împiedicat pe protestatari să escaladeze construcţia.

Ei i-au arestat pe toţi cei 14 protestatari la faţa locului şi au declanşat o anchetă pentru daune materiale.

The Last Generation, un grup cu sediul în Germania, în cadrul reţelei A22 la nivel european, care include compania britanică Just Stop Oil, a făcut titluri în Germania cu sute de blocaje rutiere provocate de protestatari care s-au lipit de asfalt.

Acţiunea lor a declanşat o acţiune de represiune a forţelor de ordine, din partea statelor federale ale Germaniei.

The Last Generation a postat imagini cu pictura cu spray, pe X.

”Nu ne vom opri protestul decât dacă este iniţiată o schimbare. Trebuie să părăsim petrolul, gazele naturale şi cărbunele până cel târziu în 2030”, se arată în comunicat.

Germania îşi propune să atingă emisiile nete zero până în 2045, dar a ratat obiectivele anuale în ultimii doi ani.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.