Adolescenta suedeză Greta Thunberg, activistă de mediu, va călători din Marea Britanie la un summit ONU privind schimbările climatice, într-o barcă cu pânze, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Thunberg, în vârstă de 16 ani, a oferit inspiraţie pentru activiştii de mediu din întreaga lume, avertizând lumea privind pericolele lipsei de acţiune în faţa schimbărilor climatice.

„Am primit oferta de a călători cu ambarcaţiune de curse Malizia II”, a scris ea într-o postare pe Instagram. „Vom naviga prin Oceanul Atlantic din Marea Britanie în New York la jumătatea lui august”, a adăugat ea.

Barca pe care va călători Thunberg este dotată cu panouri solare şi turbine subacvatice care produc electricitate, astfel călătoria ei va fi una cu zero emisii. Călătoria va dura în jur de două săptămâni.

Boris Herrmann, care va fi căpitanul navei, a declarat că această călătorie nu va fi una de lux. Malizia II este construită pentru viteză, nu confort. Ambarcaţiunea nu are bucătărie, frigider, aer condiţionat sau duş.

„Ştiinţa este clară. Trebuie să reducem emisiile semnificativ până în 2020 dacă vrem să mai avem o şansă de a limita creşterea temperaturii la mai puţin de 1,5 grade”, a precizat Thunberg.

Pierre Casiraghi, fondatorul Team Malizia, a declarat că el consideră că este important să existe campanii de conştientizare privind schimbările climatice.

„Este de o importanţă maximă să convingem guvernele şi instituţiile internaţionale să implementeze legile care vor proteja umanitatea şi biodiversitatea”, a afirmat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.