Parlamentul European (PE) şi statele membre ale Uniunii Europene (UE) au ajuns la un acord asupra unei legislaţii europene care prevede să nu se mai vândă vehicule noi cu motor termic la orizontul lui 2035, au anunţat negociatorii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Tocmai am încheiat negocierile privind standardele CO2 ale maşinilor. (S-a ajuns la o) decizie istorică a UE în lupta împotriva modificărilor climatice, care confirmă definitiv obiectivul 100% vehicule cu zero emisii în 2035 care prevede etape intermediare în 2025 şi 2030”, a anunţat joi seara, într-un mesaj postat pe Twitter, eurodeputatul francez Pascal Canfin, preşedintele Comisiei mediului din PE.

”Avem un acord”, a anunţat, la rândul său, într-un mesaj postat pe Twitter, un purtător de cuvânt al preşedinţiei cehe a Consiliului European.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.