Liderul democrat al Senatului american a anunţat, vineri seară, un acord asupra bugetului, cu câteva minute înainte ca prima putere economică a lumii să fie în pericol de a intra într-un "shutdown" - paralizarea serviciilor sale publice, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Tocmai am ajuns la un acord pentru a finanţa guvernul federal", a declarat Chuck Schumer.

Senatorii nu au aprobat acest text înainte de termenul fatidic de vineri la miezul nopţii, care ar fi trebuit să declanşeze "shutdown-ul". Cu toate acestea, aleşii vor organiza o serie de voturi la miezul nopţii care, în lipsa unei surprize uriaşe, ar trebui să ducă la adoptarea finală a acestui proiect de buget de 1.200 de miliarde de dolari.

Această uşoară întârziere ar trebui să aibă un impact redus asupra ministerelor americane care riscau să îşi vadă tăiate fondurile din cauza lipsei de acord.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.