Fostul vicepreşedinte al lui Donald Trump, Mike Pence, l-a acuzat pe miliardarul republican că ”i-a pus viaţa în pericol”, precum şi pe cea a ”familiei sale” prin discursul susţinut la 6 ianuarie 2021, ziua în care Capitoliul a fost asaltat de susţinătorii fostului lider, potrivit unui fragment dintr-un interviu difuzat duminică de televiziunea americană ABC News, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cuvintele preşedintelui din acea zi la miting au pus în pericol viaţa mea, a familiei mele şi a tuturor celor care se aflau în clădirea Capitoliului”, a declarat Mike Pence în interviul pentru televiziunea americană ABC, referindu-se la întâlnirea lui Donald Trump cu susţinătorii săi, care a precedat atacul asupra sediului Congresului.

Mike Pence, care se afla în Capitoliu, într-un moment în care se pregătea certificarea rezultatelor alegerilor din 2020, a trebuit să se ascundă, la fel ca mulţi congresmeni din ambele partide.

Donald Trump a refuzat să ceară susţinătorilor săi să părăsească clădirea pe 6 ianuarie şi chiar i-a reproşat vicepreşedintelui său într-un tweet că nu ”a avut curajul să facă ceea ce ar fi trebuit să facă”, blocând validarea rezultatelor alegerilor, ceea ce a alimentat nemulţumirile protestatarilor.

”M-a înfuriat”, a răspuns Mike Pence, când a fost întrebat despre acest tweet. ”Cuvintele preşedintelui au fost iresponsabile, iar acţiunile sale au fost iresponsabile”, a continuat el.

Potenţial candidat la următoarele alegeri prezidenţiale, Mike Pence îşi va publica marţi memoriile, în care povesteşte, printre altele, presiunile la care a fost supus pentru a răsturna rezultatele alegerilor prezidenţiale din 2020. În aceeaşi zi, marţi, Donald Trump şi-ar putea anunţa candidatura la alegerile prezidenţiale din 2024, în ciuda rezultatelor slabe ale republicanilor în alegerile din 8 noiembrie, pe care mulţi le pun pe seama fostului preşedinte, care a susţinut candidaţi mult prea radicali.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.