Rutele migraţiei americane şi mai ales frontiera Statelor Unite cu Mexicul au fost anul trecut cele mai sângeroase înregistrate vreodată de Organizaţia Internaţională pentru Migraţii (OIM), potrivit acestei agenţii ONU, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În total, 810 persoane au murit ”încercând să traverseze deşerturi, fluvii sau terenuri izolate pe diverse rute ale migraţiei din Americi în 2019”, a anunţat marţi Celula Missing Migrants (”migranţi dispăruţi”) a Centrului de analiză a migraţiei al OIM.

Este vorba, subliniază organizaţia ONU într-un comunicat, despre ”cel mai mate număr de morţi documentate în această regiune” de când OIM a început să culeagă date în 2014. În şase ani, 3.800 de migranţi au murit pe aceste rute.

”Aceste date ne amintesc trist că lipsa de opţiuni a unei mobilităţi sigure şi legale împinge persoanele pe drumurile cele mai invizibile şi riscante”, expunându-le ”celui mai mare pericol”, a deplâns directorul centrului de analiză Franck Laczko, citat în comunicat.

În fiecare an, din 2014, numărul migranţilor care mor încercând să traverseze frontiera ce desparte Mexicul de Statele Unite ceşte, subliniază OIM. Astfel, 497 de persoane au murit aici în 2019, iar 2.403 în şase ani.

Două regiuni sunt deosebit de sângeroase.

În total 109 decese au avut loc în 2019 în apele Rio Grande, un fluviu care serveşte drept frontieră naturală între cele două ţări, reprezentând o creştere cu 28% faţă de 2018.

Regiunea deşertică din Arizona a fost de asemenea teatrul a 171 de morţi în 2019, o creştere cu 29% faţă de anul precedent.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.