Douăsprezece persoane au fost rănite, dintre care trei sunt în stare gravă, după ce un siloz de cereale a sărit în aer în portul Derince de la Marea Marmara, în provincia Kocaeli, din vestul Turciei, relatează agenţia Anadolu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Explozia a avut loc la ora locală 14.40 (şi a României), dintr-un motiv deocamdată nedeterminat oficial. Zgomotul exploziei s-a auzit însă la mare distanţă, iar unii s-au temut că ar putea fi vorba de un cutremur.

Echipe de pompieri, de poliţie şi medicale au fost trimise în zonă ca urmare a exploziei, care a provocat un nor dens de fum şi praf.

Răniţii au fost transportaţi la spitalele din oraş.

Consiliul Turc al Cerealelor (TMO), un organism guvernamental, a informat că se consideră că explozia care a avut loc în siloz s-ar putea să fi fost provocată de comprimarea prafului de grâu în timpul transferului de pe o navă în siloz, dar urmează o anchetă tehnică detaliată. "Ni s-a spus că, din punct de vedere tehnic, este posibil ca o explozie să se producă din cauza comprimării prafului de grâu, dar investigăm toate motivele posibile", a spus un oficial.

Nicio navă din port nu a fost avariată în urma incidentului, au precizat autorităţile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.