Zeci de percheziţii au loc joi în Bucureşti, Ilfov şi Prahova, într-un dosar de furt de produse de lux la Aeroportul ”Henri Coandă”, cu un prejudiciu de aproximativ 800.000 de euro. Sunt vizaţi angajaţi ai Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, dar şi ai altor firme. Poliţia Capitalei a anunţat că până acum 59 de persoane au fost duse la audieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”Până în prezent, 59 de persoane au fost conduse la audieri la sediul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti”, a anunţat Poliţia Capitalei. 

Sursa citată a menţionat că, în urma percheziţiilor domiciliare, au fost identificate şi ridicate mai multe bunuri, probe şi mijloace de probă. 

”Din probatoriul administrat a rezultat presupunerea rezonabilă că mai mulţi angajaţi ai unei societăţi comerciale, ar fi sustras sau însuşit produse alimentare, produse cosmetice, parfumuri, produse de marochinărie, bijuterii, ceasuri şi alte produse destinate comercializării la bordul aeronavelor. Bunurile în cauză ar fi fost comercializate de către alte persoane, care ar fi avut cunoştinţă despre provenienţa ilicită a acestora”, a mai precizat Poliţia. 
 

UPDATE - CN Aeroporturi Bucureşti şi  Dnata Catering SRL România confirmă că unii dintre angajaţii lor, precum şi ai altor societăţi comerciale de pe platforma aeroportuară Henri Coandă se află în custodia poliţiei.

”Autorităţile au admis că dnata Catering SRL, CN Aeroporturi Bucuresti şi partenerii lor de afaceri au respectat toate reglementările şi nu sunt responsabile pentru activităţile în care sunt implicati angajaţii în cauză. Totodată, DNATA, CN Aeroporturi Bucureşti şi partenerii lor se delimitează de acţiunile întreprinse la nivel personal, de către acei angajaţi care nu au respectat prevederile legale. Nu putem comenta procedurile legale în curs şi investigaţiile autorităţilor. CNAB, dnata Caterng SRL şi partenerii lor de afaceri sunt angajati in practici etice de afaceri şi operează în conformitate cu toate legile, reglementările şi standardele industriei. Liniile noastre directoare stricte fac ca regulile să fie clare pentru fiecare angajat. Cooperăm pe deplin cu autorităţile în această anchetă”, transmite Compania Naţională de Aeroporturi Bucureşti.

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”În această dimineaţă, aproximativ 200 de poliţişti pun în aplicare 28 de mandate de percheziţie, în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Prahova, într-un dosar instrumentat de Serviciul de Poliţie Transporturi Aeriene Henri Coandă din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti, în  coordonarea Parchetului Militar Bucureşti, cauză ce priveşte săvârşirea infracţiunilor de furt, complicitate la furt, tăinuire şi delapidare”, anunţă Poliţia.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că de la finele anului 2019 şi până în prezent, mai multe persoane ar fi  sustras produse de lux - ceasuri, bijuterii, produse de marochinărie, produse cosmetice şi băuturi din containerele ce se încărcau la bordul avioanelor, cu produse destinate comercializării strict în acest spaţiu. 

Prejudiciul este estimat la aproximativ 800.000 de euro. 

Vor fi duse la audieri mai multe persoane, audieri ce vor avea loc la sediul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti. 

Acţiunea beneficiază de sprijinul Direcţiei Poliţiei Transporturi, Direcţiei Operaţiuni Speciale şi Serviciului Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, precum şi al Serviciilor Acţiuni Speciale şi Serviciilor Criminalistice din Bucureşti şi judeţele limitrofe.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.