Zeci de mii de metri de teren au fost afectate de incendiile de vegetaţie uscată, pompierii din mai multe zone raportând numeroase intervenţii pentru stingere. În judeţul Prahova, flăcările au ajuns la o plantaţie de cătină şi una de nuci, în timp ce în Argeş pompierii au intervenit, în doar două zile, pentru lichidarea a 18 incendii, unele întinse pe zeci de hectare de teren.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Pompierii prahoveni au intervenit, vineri, pentru lichidarea unui incendiu de proporţii izbucnit pe un teren din comuna Vadu Săpat. Conform datelor furnizate de ISU Prahova, focul s-a extins pe o suprafaţă de aproximativ 90 de hectare, flăcările afectând inclusiv două plantaţii, una de cătină şi una de nuci. 
 
Este a doua intervenţie a pompierilor prahoveni pentru un astfel de incendiu în mai puţin de 24 de ore. Joi seară, echipaje de la ISU Prahova şi ISU Dâmboviţa au intervenit pentru a stinge focul care s-a extins pe 10 hectare de teren în localitatea Diţeşti.
 
Şi în judeţul Argeş focul a pârjolit zeci de hectare de pământ pe care se află vegetaţie uscată. 
 
În ultimele două zile echipajele ISU au intervenit pentru lichidarea a 18 incendii de vegetaţie.
 
"Miercuri, 2 februarie, pompierii argeşeni au fost solicitaţi pentru localizarea şi lichidarea stingerea a şase incendii de vegetaţie uscată, acestea fiind evenimente care se petrec din ce în ce mai des. Dintre cele mai semnificative, menţionăm: comunele Suseni (aproximativ 40000 mp), Merişani (aproximativ 4000 mp) şi oraşul Curtea de Argeş (aproximativ 20000 mp)”, a transmis ISU Argeş, vineri.
 
În cursul zilei de joi, alte 12 incendii de vegetaţie uscată, mărăciniş şi litieră de pădure s-au manifestat pe o suprafaţă totală de aproximativ 37.450 metri pătraţi, au fost stinse de către echipajele de intervenţie din Argeş.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.