Zece persoane căutate internaţional pentru crearea unui prejudiciu de aproape jumătate de milion de euro, prin fraude informatice, au fost prinse de poliţiştii români, în urma schimbului de date cu autorităţile austriece.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit Poliţiei Române, în 14 februarie, sub coordonarea de specialitate a Serviciului Urmăriri din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale, poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie ale judeţelor Brăila, Mureş, Constanţa şi Sibiu au pus în executare 10 mandate europene de arestare, emise de autorităţile judiciare din Austria.
 
Persoanele vizate, cetăţeni români, sunt bănuite de comiterea de fraude informatice, cu un prejudiciu de peste 480.000 de euro.
 
Schimbul de date şi informaţii în cauză a fost efectuat cu sprijinul Biroului Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională. 
 
Persoanele în cauză au fost prezentate instanţei de judecată, în vederea derulării procedurii de predare în favoarea autorităţilor austriece.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.