Zeci de persoane au fost audiate, iar zece dintre ele au fost reţinute de procurorii DIICOT Ploieşti în urma unor percheziţii care au avut loc, miercuri, în judeţul Prahova şi în municipiile Brăila şi Galaţi pentru destructurarea unei grupări specializate în trafic de droguri de risc şi substanţe cu efecte psihoactive. Conform anchetatorilor, o parte dintre membrii grupării s-ar fi aprovizionat cu cannabis din Spania, drogurile fiind comercializate în judeţul Prahova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform Poliţiei Prahova, începând din anul 2017, trei persoane din Galaţi şi Brăila ar fi desfăşurat activităţi de trafic de substanţe noi cu efecte psihoactive (etnobotanice) în Brăila şi Galaţi. Totodată, sprijinite de alţi complici, s-ar fi deplasat periodic în Prahova, unde ar fi comercializat en-gross astfel de substanţe către dealeri secundari.

O parte dintre membrii grupării s-ar fi aprovizionat cu cannabis din Spania, drogurile fiind comercializate în judeţul Prahova.

Anchetatorii au ridicat, în urma descinderilor, două kilograme de materie vegetală şi substanţe pulverulente destinate comercializării, cântare electronice, telefoane mobile, 28.000 de lei, 520 de lire sterline şi 150 de euro. Totodată, 60 de persoane au fost duse la audieri, zece dintre ele fiind reţinute.

Cercetările în acest dosar continuă pentru infracţiunile de trafic de droguri de risc, deţinere de droguri de risc pentru consumul propriu, fără drept, şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.