Un copil de circa un an şi jumătate a fost găsit abandonat în scara unui bloc din Adjud, judeţul Vrancea. În urma cercetărilor, poliţiştii au găsit-o pe bunica băieţelului, dar aceasta a refuzat să îl ia în grijă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Vrancea, un bărbat a găsit, în scara unui bloc, un copil care părea a avea cel mult doi ani şi care avea doar o sacoşă cu haine. Imediat, bărbatul a anunţat autorităţile, iar copilul a fost preluat de Direcţia de Asistenţă Socială a Primăriei Adjud.

De aici, autorităţile au anunţat Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, iar băieţelul abandonat a fost dus la spital pentru investigaţii medicale. El a rămas peste noapte în grija medicilor, iar după ce va fi externat va fi dat în grija unui asistent maternal.

"În data de 13 martie am fost sesizaţi de Primăria oraşului Adjud cu privire la faptul că un copil de aproximativ un an a fost găsit abandonat în scara unui bloc din localitate. În momentul de faţă, minorul este supus unei examinări medicale în vederea evaluarii stării lui de sănătate, iar în cazul în care nu prezintă probleme care să necesite îngrijiri de specialitate, el va fi preluat de specialiştii noştri, urmând a fi încredinţat unui asistent maternal în vederea ocrotirii până la clarificarea situaţiei", a declarat ourtătorul de cuvânt al DGASPC Vrancea, Adina Lăscan. 

Între timp, Poliţia a făcut verificări pentru a descoperi rudele băieţelului abandonat şi au găsit-o pe bunica copilului. Aceasta este din Bacău însă a refuzat să-l preia în grijă pe micuţ, invocând lipsa condiţiilor. De asemenea, poliţiştii au identificat-o pe mama băieţelului, însă nu au dat deocamdată de ea.

Femeia urmează să fie contactată de poliţişti care, în funcţie de declaraţii, o vor putea acuza de abandon ori rele tratamente aplicate minorului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.