Băiatul de zece ani cu autism dispărut, vineri după-amiază, dintr-o tabără pentru copii cu dizabilităţi organizată de o asociaţie umanitară în apropiere de municipiul Huşi a fost găsit după mai multe ore de căutări, la aproximativ patru kilometri de campingul de unde fugise.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Vaslui, copilul dispărut din campingul de la Dobrina a fost găsit de către poliţişti într-o zonă cu arbuşti din apropierea drumului european 581 Huşi – Crasna, el fiind căutat de zeci de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne şi voluntari.

”Minorul a fost găsit la aproximativ patru kilometri de locul dispariţiei şi la 50 de metri de drumul european. Starea copilului este bună, însă a fost transportat la Spitalul Municipal Huşi”, a declarat, vineri, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Silvia Manta.

Poliţiştii vasluieni vor face o anchetă pentru  a stabili condiţiile în care a dispărut băieţelul şi dacă vreo persoană poate fi trasă la răspundere în acest caz.

Băiatul de zece ani a dispărut în cursul după-amiezii de vineri în pădurea de la Dobrina, din zona municipiului Huşi, în timp ce se afla împreună cu alţi copii într-o tabără pentru copii cu dizabilităţi organizată de către o asociaţie umanitară.

Băiatul, diagnosticat cu autism, a fost observat de către unul dintre supraveghetori în momentul în care fugea spre pădure. Bărbatul a alergat după copil, însă nu a mai reuşit să-l ajungă. Supraveghetorii din tabără au început să-l caute pe băieţel şi, după aproximativ o oră, au sunat la 112 şi au solicitat sprijinul autorităţilor.

Băiatul de zece ani se află în asistenţă maternală la un bunic de-al său din municipiul Bârlad.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.