Aproximativ 70 de pasageri ai unui tren s-au evacuat, miercuri, din garnitura feroviară după ce un incendiu a izbucnit la locomotivă. Pompierii care au stins focul au stabilit drept cauză probabilă a incendiului un scurtcircuit la instalaţia electrică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, focul a izbucnit în timp ce trenul care circula pe relaţia Sibiu – Râmnicu Vâlcea se afla în mişcare, în apropierea haltei Turnu din localitatea Călimăneşti.
Cei aproximativ 70 de călători au ieşit din vagoane, nefiind raportate victime. 
„Aproximativ jumătate dintre pasagerii din tren şi-au reluat călătoria cu alte mijloace de transport găsite individual, restul călătorilor aşteptând preluarea de către o altă garnitură”, informează ISU Vâlcea.
La faţa locului au intervenit trei autospeciale de stingere, o ambulanţă SMURD şi un echipaj al Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Călimăneşti. 
„Pentru limitarea propagării incendiului, s-a luat măsura decuplării locomotivei de restul garniturii. În acelaşi timp, pompierii au acţionat pentru răcirea zonei compartimentului motor, unde zona era supraîncălzită. La scurt timp de la sosirea echipajelor la locul intervenţiei, incendiul a fost stins în fază incipientă, ulterior fiind asigurată răcirea compartimentului motor timp de aproape două ore”, precizează sursa citată. 
Conform pompierilor, cercetările preliminare efectuate la faţa locului arată că incendiul s-ar fi declanşat în urma producerii unui scurtcircuit la conductorii electrici neizolaţi corespunzător.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.