Doi bărbaţi sunt cercetaţi de procurorii vâlceni pentru zădărnicirea combaterii bolilor după ce unul dintre ei nu a respectat măsurile de izolare la domiciliu şi a mers la cumpărături. Al doilea se afla în carantină în spital şi a părăsit salonul pentru 15 minute.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgăşani, miercuri, a fost înregistrat un dosar penal în care se efectuează urmărirea penală privind zădărnicirea combaterii bolilor, ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei municipiului Drăgăşani.
 
Anchetatorii au stabilit că, în 3 martie, un bărbat din comuna Grădinari, judeţul Olt, a fost izolat la domiliciu pentru 14 zile, deoarece provenea din una din zonele de risc de infectare cu coronavirus din Italia. 
 
"Izolarea s-a realizat în municipiul Drăgăşani, la locuinţa soacrei făptuitorului. Cu toate că avea cunoştinţă de obligaţia de a nu părăsi domiciliul, în data de 13 martie, P.S.N. a părăsit locuinţa, deplasându-se pe raza municipiului Drăgăşani cu autoturismul, împreună cu soacra sa, pentru a efectua cumpărături”, se arată în comunicat. 
 
Sursa citată a menţionat că urmărirea penală este efectuată de lucrători de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei municipiului Drăgăşani sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgăşani.
 
Totodată, Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea a transmis că, tot miercuri, a fost înregistrat un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea.
 
"În fapt, în data de 18 martie, numitul Bădulescu Nicolae din Râmnicu Vâlcea, aflat în stare de carantină la Spitalul Nr. 2 Vâlcea - Secţia Boli Infecţioase, a părăsit salonul unde se afla, revenind după 15 minute”, se arată în comunicat. 
 
Urmărirea penală este efectuată de lucrători de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei Râmnicu Vâlcea sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.