Jandarmii din judeţul Vâlcea au prins, miercuri dimineaţa, patru bărbaţi care braconaseră 88 de kilograme de peşte din apele râului Olt, aceştia susţinând că au mers la pescuit "pentru consum propriu”. Pentru că peştele era încă viu, acesta a fost aruncat înapoi, în râul Olt, iar setcile folosite pentru acţiunea de braconaj au fost confiscate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Vâlcea, incidentul s-a produs miercuri, la ora 2:30, în zona Barajului Ioneşti din localitatea Olanu. În timp ce se aflau în patrulare, jandarmii au observat pe luciul apei o barcă pneumatică în care se aflau două persoane, iar pe malul apei doi bărbaţi aşteptau lângă un autoturism.
 
"Ajunse cu barca la mal, cele 2 persoane au descărcat 5 saci de rafie pe care i-au ascuns în lăstarişul de pe marginea malului, au urcat barca deasupra autovehiculului intenţionând să se pună în mişcare. Având în vedere cele observate, jandarmii i-au surprins, şi-au declinat calitatea şi i-au întrebat despre prezenţa lor în zonă. Bărbaţii au recunoscut că au pescuit pentru consum propriu fără a deţine autorizaţie de pescuit, iar sacii ascunşi urmau a fi ridicaţi la o oră ulterioară”, transmite IJJ Vâlcea.
 
Jandarmii au constatat că cei patru prinseseră 88 de kilograme de crap, caras, şalău şi fitofag şi, pentru că peştii erau încă vii, aceştia au fost aruncaţi în apa râului. 
 
Barca şi instrumentele folosite la braconaj au fost ridicate pentru a fi confiscate, iar cei patru bărbaţi sunt cercetaţi pentru braconaj.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.