Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea au intervenit, sâmbătă după amiază, timp de cinci ore pentru lichidarea unui incendiu produs la un depozit cu baloţi de lucernă situat în localitatea Diculeşti. Primele date inducă drept cauză a incendiului autoaprinderea unor resturi de plante furajere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Potrivit oficialilor ISU Vâlcea, apelul pentru intervenţia la incendiul izbucnit într-o hală plină cu baloţi de lucernă, în satul Diculeşti din comuna acelaşi nume, a fost dat sâmbătă după amiază, în jurul orei 13.05.
 
La sosirea echipajelor la locul intervenţiei,  incendiul se manifesta în interiorul halei, pe o suprafaţă de circa 100 de metri pătraţi.
 
„Pentru stingerea flăcărilor, s-au creat culoare de acces în zona de depozitare, baloţii fiind scoşi cu ajutorul unui utilaj. În urmă evaluării preliminare, s-a constatat că au ars şi au fost afectaţi prin afumare circa 800 de baloţi de lucernă, în greutate aproximativă de 700 kg fiecare. Prin efortul susţinut al pompierilor şi al membrilor Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, au fost salvaţi circa 1300 de baloţi, incendiul fiind stins după aproape 5 ore de la sosirea pompierilor la locul intervenţiei”, transmite ISU Vâlcea.  
 
Primele concluzii în urma cercetărilor făcute la faţa locului arată că „flăcările s-ar fi declanşat în urmă autoaprinderii, în interiorul depozitului fiind descoperite resturi descompuse prin ardere, provenite din plante furajere, care au dus la iniţierea incendiului”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.