Poliţiştii din Vâlcea au deschis două dosare penale în urma unor sesizări primite pe perioada desfăşurării alegerilor parţiale de duminică. Unul dintre dosare vizează infracţiuni de loviri sau alte violenţe, în timp ce al doilea a fost deschis pentru nerespectarea regimului urnei de vot.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Toate sesizările referitoare la posibilele fapte care au legătură cu procesul electoral au fost verificate cu promptitudine şi responsabilitate, efectivele teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne asigurându-se că nu sunt încălcate normele legale. În acest sens au fost înregistrate două dosare penale pentru loviri sau alte violenţe şi pentru nerespectarea regimului urnei de vot, cercetările se vor efectua sub supravegherea unităţilor de parchet competente”, transmite, duminică seară, Poliţia judeţeană Vâlcea.
Conform sursei citate, un bărbat din comuna Slătioara, unde au avut loc alegeri pentru funcţia de primar, a sesizat prin 112 faptul că mama sa a fost agresată de o altă  femeie, în timp ce se afla în faţa secţiei de votare nr. 370 Milostea - comuna Slătioara.
„Poliţiştii s-au deplasat la fata locului, constatând că între cele două femei a intervenit un conflict spontan pe fondul unor neînţelegeri mai vechi, acestea împingându-se reciproc. Pentru aplanarea conflictului a intervenit şi poliţistul care se afla în paza la secţia de votare”, conform IPJ Vâlcea. 
Totodată, duminică după amiază, în jurul orelor 16:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Drăgăşani au fost sesizaţi cu privire la existenţa unui incident electoral pe raza comunei Scundu, la secţia de vot 364.
„Poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Prundeni şi Poliţiei municipiului Drăgăşani s-au deplasat la faţa locului, constatând că urna mobilă a secţiei a fost încredinţată de către un membru al comisiei către un angajat al căminului de bătrâni al comunei, contrar somaţiilor jandarmului. A fost anunţată imediat grupa de intervenţie, iar urna mobilă a fost returnată fără ca vreo persoană să îşi fi exercitat dreptul de vot”, conform aceleiaşi surse.
În judeţul Vâlcea au fost organizate alegeri locale parţiale în comunele Scundu şi Slătioara. În comuna Scundu, mandatul edilului ales, Dumitru Blejan nu a fost validat ca urmare a declarării acestuia  incompatibil. La alegerile parţiale, unul dintre candidaţi este fiul fostului edil. Tot din cauza incompatibilităţii primarului Sorin Romcescu a rămas liber şi postul de primar al comunei vâlcene Slătioara. Pentru postul lăsat liber a candidat, alături de alţii, soţia fostului edil.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.