Doi bărbaţi din judeţul Vâlcea au fost arestaţi preventiv după ce au agresat doi pădurari, ei fiind surprinşi în timp ce încercau să fure lemne. Unul dintre pădurari a fost nevoit să folosească armanentul din dotare după ce a fost atacat şi lovit de agresor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi a transmis, luni, printr-un comunicat de presă, că procurorii au decis reţinerea pentru 24 de ore a lui Mihai Bogdan Furdui pentru ultraj şi distrugere şi a lui Viorel Furdui, pentru ultraj. 
 
Anchetatorii au stabilit că, în 25 aprilie, în jurul orelor 19.00-19.30, Mihai Bogdan Furdui l-a ameninţat cu moartea pe un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Cozia Negoiu, fapta având loc în localitatea Brezoi, cantonul nr.2 Valea lui Stan. Mai mult, bărbatul a lovit cu toporul şi cu o piatră maşina pădurarului, provocându-i avarii. 
 
De asemenea, în aceeaşi zi, în jurul orei 20.30, Viorel Furdui a fost observat de către pădurarul din cadrul Ocolului Silvic Voineasa, în timp ce fura lemne. În acel moment, bărbatul l-a agresat pe pădurar, lovindu-l cu pumnul în zona capului şi - după ce victima a căzut pe sol - cu piciorul la nivelul corpului.
 
"Pentru a se apăra, pădurarul a folosit armamentul din dotare trăgând mai multe focuri de armă neletală în aer şi un proiectil (din cauciuc) în direcţia inculpatului, producându-i o leziune minoră”, se arată în comunicat. 
 
Cei doi bărbaţi au fost prezentaţi instanţei, care a decis arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.